Qmusic playlist

De Qmusic playlist en de Dj’s van de ambitieuze radiozender zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. In relatief korte tijd heeft Qmusic zichzelf gemanifesteerd als één van de must-know radiozenders van Nederland. Die populariteit heeft zichzelf inmiddels dermate opgeschaald dat er dagelijks bijna een miljoen luisteraars afstemmen op het station. Daarmee is het station uitgegroeid tot tweede radiozender van het land. Het muziekaanbod in de playlists is modern, vaak flitsend en herkenbaar. Ook de vele thema’s zijn een ijkpunt binnen de mediamix van het station.

Qmusic playlists met thema’s zoals Het Foute Uur

Bij deze thema’s laat Qmusic de playlist enkel bestaan uit één genre of één eigenschap die van toepassing is op de gehele lijst. De foute classic hits zijn het meest prominente voorbeeld. ‘Het Foute Uur’ is één van de meest herkenbare handelsmerken van de zender onder de luisteraars. Deze lijst bestaat voor een groot deel uit zeer bekende, maar controversiële hit songs uit de tachtiger en negentiger jaren.

 

Bovendien heeft het station aan het eind van het jaar een Top 500 van foute nummers, waarmee zij indirect aftelt tot de jaarwisseling. De populariteit onder luisteraars thuis, in de auto, op kantoor of in warehouses is zelfs zo gegroeid, dat TV zender Net 5 jaarlijks uitzendingen besteed aan de Top 500 van foute hits. Deze uitzending kijk je vanaf 28 december op Net 5.

 

Andere bekende playlists

Een andere bekend voorbeeld van een typische Q music playlist, is de voormalig iTunes Top 30. In deze lijst lieten Dj’s de 30 meest verkochte tracks uit de iTunes Store één voor één de revue passeren. Hoewel de samenwerking tussen de zender en iTunes op veel goedkeuring kon rekenen bij haar publiek, besloot Q music uiteindelijk over te stappen op een door haar samengestelde lijst.

 

Thema hit- en playlists zijn een groot goed bij het station. Regelmatig komen Top 500 lijsten voorbij die zich richten op een specifiek genre of periode. Zo is er een Top 500 voor enkel de beste nummers uit de jaren ‘90. Dat geldt eveneens voor afspeellijsten met hits uit de jaren ‘00 en ‘10 of een hitlijst met de beste zomerhits. Bijna net zo belangrijk als ‘Het Foute Uur’ is de vrijdagmiddag, waar Qmusic wekelijks de meest populaire nummers van die week in de Q Top 25 rangschikt.

 

 

Leave A Comment