LED Televisie

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende platte tv’s op de markt, waaronder LCD, Plasma, LED en 3D tv’s. Wat is nu precies een LED televisie en welke verschillende modellen zijn er te vinden op de markt?

Soorten LED tv’s

Op dit moment zijn er twee soorten technieken op de markt als het gaat om LED tv’s. Zo is er de Edge-Lit LED techniek en de Direct LED techniek. Bij de Edge-Lit LED televisie zijn er enkel LED lampjes aanwezig aan de zijkant van het toestel. Door deze techniek kunnen dit soort modellen ultra dun worden gemaakt. De LED lampjes kunnen echter nog niet plaatselijk gedimd worden, wat een nadeel kan zijn voor uw kijkervaring. De nieuwste techniek is de Direct LED techniek. Bij Direct LED bevinden zich honderden kleine LED lampjes achter het LCD scherm, waardoor het contrast erg goed te zien is.

Bij deze techniek kunnen de LED lampjes volledig worden uitgeschakeld en plaatselijk gedimd worden. Door het vele aantal LED lampjes ontstaan er ook hogere stroom kosten, aangezien er veel warmte wordt gecreëerd. Dit is uiteraard nadelig. De vraag is echter of u dit direct in de portemonnee zult merken. Wat u echter wel in de portemonnee kunt merken is de prijs van een Direct LED televisie. Door de vele LED lampjes zijn deze toestellen namelijk nog een stuk prijziger.

Wat is een LED televisie precies?

In feite is een LED televisie een betere variant van de LCD televisie, met een uitgebreidere techniek. Bij een LCD televisie ontstaat er beeld als er licht doorheen schijnt, waardoor een LCD televisie altijd gebruik maakt van achtergrondverlichting. De achtergrondverlichting wordt in LCD tv’s opgebouwd door een soort TL verlichting, welke weinig warmte veroorzaakt en ook dun gemaakt kan worden. Bij een LED televisie zijn deze “TL lampen” vervangen door LED lampjes, waardoor de beeldkwaliteit zal toenemen.

Waarom zou ik een LED televisie kopen?

Naast de LED televisie zijn er momenteel veel andere technieken op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe 3D tv, die zich ook sterk ontwikkeld. Daarnaast staat de technologie niet stil en komen er steeds weer nieuwe modellen op de markt, ook als het gaat om LED televisies. Een LED televisie is een prima toestel, met een mooi strak uiterlijk. Absoluut interessant om eens naar te kijken. Echter, u kunt zichzelf het beste de vraag stellen: wat wil ik met mijn televisie? Op basis hiervan volstaat bijvoorbeeld een strakke LCD televisie net zo goed. Vergelijk eerst de verschillende aanbieders en toestellen eens met elkaar en maak vervolgens de beste keuze!