3D Televisie

3D-televisies bieden een hele bijzondere kijkervaring. Iets wat een klein aantal jaar nog alleen maar ervaren kon worden in attractieparken, kan nu eindelijk ook ervaren worden in uw eigen woonkamer. De 3D-technologie achter 3D-televisies zorgt letterlijk voor een 3dimensionale kijkervaring die u niet wilt missen. Met behulp van een aantal trendy 3D-brilletjes kunt u gezellig met meerdere mensen tegelijk genieten van een mooie 3D-film. Zelfs beelden die normaal in 2D zijn kunt u omtoveren in 3D, door een simpele druk op een knop op de afstandsbediening. Dit 3D effect zal echter minder sterk zijn dan bij echte 3D-content, maar het brengt zeker meer diepte in de beelden. Stelt u zich toch eens voor dat u een oude klassieke film nog mooier kan ervaren door het om te zetten in 3D. Wij hebben de beste 3D televisie aanbieders in een overzicht gezet. Hier vindt u gegarandeerd de beste deals!

Op 3D-televisies kunt u ook televisie in 2D kijken

Een grote misvatting rond 3D-televisies is dat je hier geen 2D-content op kunt kijken. Hier is totaal geen sprake van. Een 3D-televisie moet u zien als een luxe televisie die de mogelijkheid biedt om ook 3D content op te ervaren. Op een 3D-televisie kunt u dus ook gewoon 2D-televisie kijken in hoge full HD kwaliteit. Als u bijvoorbeeld een 3D film opzet en u wilt het liever in 2D kijken, dan is dit gewoon mogelijk door een simpele druk op de knop. Tegenwoordig biedt bijna elke nieuwe tv wel de mogelijkheid om 3D op af te kunnen spelen. Hierdoor wordt de 3D-technologie steeds toegankelijker voor een groter publiek. Om deze reden is 3D-content in een razend tempo aan het stijgen en komen er dus steeds meer films uit in 3D.

Actief en passief 3D

Er zijn op het moment twee soorten 3D-technologien, namelijk passief en actief 3D. Beide soorten woorden door verschillende grote tv merken gebruikt. Beide technieken hebben ook weer zijn eigen voordelen en nadelen, dus het gaat er in principe echt om waar uw voorkeur naar uit gaat. Passief 3D werkt met een horizontale en verticale lijnen technologie. Het ene oog ziet de verticale lijn en het andere oog de horizontale lijn. Deze technologie is net iets comfortabeler voor het oog en de 3D-brillen hiervoor zijn ook een stuk lichter en goedkoper. In de passieve 3Dbrillen hoeven dan ook geen batterijen geplaatst te worden. Het nadeel van deze technologie is dat het beeld een klein beetje minder scherp is en dan dat van de actieve 3D technologie.

Actief 3D werkt met een shuttertechnologie, waarbij elk oog elke keer een ander beeld krijgt te zien. Bij deze technologie heb je net iets scherper 3D beeld dan bij passief 3D. Het nadeel is dan wel dat er batterijen gaan in de brilletjes en dat daardoor de brillen een stuk zwaarder worden. Ook is deze technologie iets minder comfortabel voor de ogen. Welke 3D-technologie u ook kiest, een 3D-televisie zorgt voor een onvergetelijke ervaring.