3 manieren om je laptop te verbinden met je TV

Lekker op de bank met de laptop op schoot een filmpje kijken, samen de vakantiefoto’s nog eens doorkijken, een leuke digitale kaart uitzoeken. Toch in een klein scherm niet altijd praktisch. Dan is het handig iets te bekijken op het grote scherm van je TV. Op de volgende. Op de volgende drie manieren kun je eenvoudig bestanden van je laptop op je TV bekijken.

Laptop en TV verbinden met een HDMI-kabel

De HDMI-ingang is te vinden aan de zijkant of achterkant van de laptop en TV. Vrijwel alle nieuwe laptops
beschikken over deze ingang.

  • Zet de TV en laptop aan.
  • Plug vervolgens de HDMI-kabel in de laptop en TV
  • Druk op de ‘sourceknop’ van de afstandsbediening. Dit is de knop waarop een vierkant met pijl naar rechts te zien is. Nu zijn de externe kanalen weergegeven.
  • Kies in het menu voor het nummer dat overeenkomt met de HDMI-poort.
  • Wanneer er nog geen beeld te zien is, toets dan de combinatie ‘Windows-logo + p’ in. Kies vervolgens voor de optie ‘dupliceren’.

Laptop en Smart Tv draadloos verbinden

Wanneer je gebruik maakt van Windows 7 of hoger en beschikt over een Smart TV kun je het beeld van je laptop streamen naar je TV. Hiervoor moeten beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

  • Zet de TV en laptop aan.
  • Ga op je laptop naar Start en ga vervolgens naar instellingen. Zet de optie bluetooth aan.
  • Klik vervolgens op ‘een draadloos beeldscherm of dockingstation’.
  • Zoek naar je Smart TV en dupliceer je beeldscherm.

Verbinding tussen laptop en tv door middel van een USB-stick

Naast een verbinding via HDMI en door streaming, kunnen bestanden van je laptop ook door middel van een USB-stick op de TV worden afgespeeld. Je zet eerst de juiste bestanden op de USB-stick en vervolgens plug je hem in de USB-ingang. Als je op de ‘sourceknop’ drukt, kun je het nummer van de USB-ingang selecteren.

De beste manier om bestanden van je laptop op je TV te bekijken is door een verbinding via een HDMI-kabel, omdat deze storingvrij en goedkoop is. Wanneer je niet beschikt over een HDMI-kabel is draadloze streaming een oplossing, maar deze is wel gevoeliger voor storingen. Ook is een USB-stick een eenvoudig alternatief. Elk van bovengenoemde manieren brengen film en foto’s dichterbij: op groot formaat! En voor wie ‘groot’ nog niet groot genoeg is: kijk eens op Knibble.nl en beknibble op

Leave A Comment