Nieuwe tv kopen? Waar moet u op letten

Tegenwoordig is het niet makkelijk om een nieuwe televisie te kopen. Er zijn tal van technieken op de markt als het gaat om televisies, met daarbij ontzettend veel verschillende merken en modellen. Er zijn genoeg valkuilen waar u eenvoudig in kunt vallen, wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe tv. Wij zullen de belangrijkste fouten en valkuilen aan het licht brengen, waar veel consumenten eenvoudig in lopen als zij op zoek gaan naar een nieuwe televisie.

Kies niet zonder twijfel voor hetzelfde merk

Tegenwoordig kennen we de grote beeldbuis bijna niet meer. Een enkeling heeft er misschien nog één in de huiskamer staan, maar tegenwoordig komt u ze, behalve bij uw opa en oma, niet meer tegen. Aangezien dit soort beeldbuizen over het algemeen prima werk hebben geleverd en jaren in de woonkamer hebben gestaan, willen veel mensen bij het kopen van een nieuwe (modernere) televisie, vaak hetzelfde merk in huis halen. Dit is tegenwoordig niet meer noodzakelijk. Op het gebied van televisie technologieën is er in de loop der jaren veel veranderd, dus ook bij de leveranciers. Het is dan ook af te raden om direct naar dezelfde fabrikant te kijken, maar geef andere fabrikanten ook een eerlijke kans. Tegenwoordig maakt vrijwel niemand meer slechte HD televisies.

Koop geen te kleine tv

U kunt eenvoudig in een valkuil lopen bij het kopen van een nieuwe televisie, door bijvoorbeeld een te kleine tv te kopen. Op internet en in de winkel is het vaak lastig te zien of het betreffende model goed bij de grootte van uw woonkamer past. Dit ziet u meestal pas op het moment dat de televisie op zijn plek staat. De meeste mensen zijn bang om een te grote televisie te kopen. Dit is tegenwoordig echter niet meer zo erg. Door de hoge resolutie van de hedendaagse televisies, kunt u makkelijk dicht op uw televisie gaan zitten. Tegenwoordig is een makkelijk rekenmodel voor het bepalen van de grootte van uw tv, door 2 tot 2,5 keer de beelddiagonaal aan te houden als afstand. U kunt het natuurlijk ook andersom berekenen, wat over het algemeen wat makkelijker is. Bedraagt de afstand van uw bank tot uw televisie meubel 3,5 meter? Dan deelt u dit door 2,5, waardoor u uitkomt op 140cm. Dit vertaalt u vervolgens naar het aantal inches en u heeft uw ideale televisie formaat.

Koop geen tv om zijn 3D techniek

Tegenwoordig is er op de markt een nieuwe 3D technologie in televisies. 3D is echter een optie op een standaard televisie. Met andere woorden, een 3D televisie is een normale televisie met de mogelijkheid om 3D te kijken. Tegenwoordig beschikken bijna alle high-end en middenklasse televisie toestellen over 3D weergave. Ontwijk echter geen 3D tv’s, aangezien deze optie nu eenmaal in de betere televisies zit van tegenwoordig. Het wil dus niet zeggen dat u alleen maar 3D kunt kijken met dit soort toestellen. Wanneer u toch geen 3D televisie wilt hebben, komt u automatisch bij de wat mindere toestellen uit. Pas echter wel op dat u geen 3D kunt toevoegen aan een televisie die niet over 3D weergave beschikt. Houdt hier dus rekening mee.

Stel uw nieuwe televisie optimaal in

Wanner u uw nieuwe televisie in de woonkamer hebt staan wordt het tijd om het maximale uit uw nieuwe televisie te halen. Het is natuurlijk belangrijk om alle functies van de televisie zo optimaal mogelijk in te stellen, zodat u van de beste beeldkwaliteit kunt genieten. Duik dus even de handleidingen in om dit makkelijk op te lossen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om uw huidige geluidsinstallatie aan te sluiten op uw televisie, zodat u ook nog eens kunt genieten van de beste geluidservaring. Heerlijk bij bijvoorbeeld het kijken van een film.