De Nederlandse digitale tv-markt blijft groeien

Je zou verwachten dat ieder inmiddels wel zo’n beetje digitale tv zou hebben, maar de markt groeit nog steeds. Voordelige alles in 1 pakketten maken het voor vele onweerstaanbaar.  In het eerste kwartaal van 2014 groeide het aantal aansluitingen met 0,9% naar 6,72 miljoen. Dit blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van Telecompaper, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Met analoge aansluitingen erbij kent ons land nu 7,74 miljoen tv-aansluitingen, 86,8 procent hiervan is digitaal. Ook de tv-omzet groeide het eerste kwartaal naar 402 miljoen euro. De grote aanbieders zullen ondanks de populariteit van digitale tv ook analoge tv blijven aanbieden omdat consumenten hier vaak nog gebruik van maken op een tweede televisie.

Digitale TV | TV Kopen.org

Kabel nog steeds het populairst

Kabel blijft met 55,2% de meest voorkomende technologie waarmee digitaal tv wordt gekeken. Het levert wel iets in aan DSL (telefoonnetwerk) en glasvezel. DSL is de op-een-na populairste technologie, gevolgd door satelliet en glasvezel.  DVB-T (tv via zendmasten) daalde naar de laatste plaats. Ziggo is nog steeds de grootste tv-aanbieder. Hierna komen KPN, UPC en CanalDigitaal.

Verwachtingen voor de rest van 2014

Nederland kan maar geen genoeg krijgen van digitale televisie.  Voor heel het jaar wordt een groei van maar liefst 5 procent van de digitale tv- aansluitingen verwacht. Een groei naar bijna 7 miljoen aansluitingen. De grootste groei wordt verwacht in DSL en glasvezel.  De verwachte omzetgroei voor de markt is de komende vijf jaar 0,2 procent per jaar.

Meer weten? Het complete rapport is (tegen betaling) te downloaden bij Telecompaper.

Leave A Comment